Carlijn

Betrouwbaar, rustig, gezellig, sociaal en dol op interieurstyling.

Mijn naam is Carlijn, 25 jaar oud en ik ben juf in het basisonderwijs. Afgelopen schooljaar heb ik op Aruba voor de klas gestaan. Een geweldige ervaring! Ik ben opgegroeid in een klein dorpje op de Veluwe. Ik was een vrolijk kind, die genoot van het leven.

Toch merkte ik dat naarmate ik ouder werd, ik steeds vaker ook tegen mezelf aan begon te lopen. Ik werd onzeker én perfectionistisch. Een vermoeiende combi. Op de middelbare school was ik vooral onzeker over het behalen van al dan niet goede cijfers. Toen ik vervolgens naar het HBO en kamers ging, werd ik ook onzeker over mezelf. Hoe lag ik in de groep? Was ik leuk en sociaal genoeg? Was ik mooi genoeg of moesten er misschien toch eerst wat kilootjes af? Vragen waar ik op dat moment geen antwoord op kreeg. Sterker nog, deze vragen maakten mijn onzekerheid en perfectionisme alleen maar erger.

In mijn studententijd wrong ik mijzelf in allerlei bochten om maar te voldoen aan hét perfecte plaatje die ik in mijn hoofd had. Ik dacht op de goede weg te zijn door naar zo veel mogelijke sociale activiteiten te gaan, meer dan mijn best te doen op school en gezond te leven en te sporten. Puur om maar dat ‘perfecte’ uiterlijk en leventje te bereiken.

Lang hield ik dit niet vol. Mijn lichaam trok het niet en dwong mijzelf andere keuzes te maken. Dit was lastig en deze verandering gebeurde dan ook niet van de ene op de andere dag. Toch was het belangrijk om een andere weg in te slaan. Een weg van loslaten, rust, acceptatie, lief zijn voor jezelf. En ja, natuurlijk gaat dit met vallen maar vooral mét opstaan!

Vandaag de dag ben ik zeker nog wel eens onzeker over mijzelf, maar het bepaald niet meer mijn gehele leven. Vandaag de dag ben ik liever naar mezelf. Ook gun ik mijzelf meer rust en heb ik sprongen gemaakt in zelfacceptatie. Daarnaast kan lachen om mezelf wanneer ik weer eens iets
stoms doe. Kortom, ik geniet meer van mezelf en zit mezelf zoveel minder in de weg. Stukje voor stukje ben ik veel meer van mijzelf gaan houden. Puur zoals ik ben!

Ik hoop dat ook jij steeds meer mag gaan zien hoe leuk, mooi, grappig jij zelf bent! Wees niet te streng. Probeer bijvoorbeeld eens te lachen om de ‘foutjes’ die jij zou hebben gemaakt. Je zult zien dat dit lucht geeft! Ik hoop dat je momenten mag krijgen waarop je geniet van jezelf, met jezelf kunt lachen en jezelf accepteert. Puur, zoals jij bent! Want alleen dan ben jij…pérfect!