Edith

Jongerenwerker, creatief, muzikaal, enthousiast en ik hou van Utrecht!

Hey jij daar,
Mijn naam is Edith en ik ben 27 jaar. Ik hou van het wonen in het mooie Utrecht! Op dit moment werk ik met jongeren wat ik leuk en uitdagend vind. Ik ben iemand die heel veel dingen leuk vind en zich niet kan vervelen. In mijn vrije tijd hou ik ervan om te tekenen, te schilderen, te lezen, muziek te maken, een spelletje te spelen of een leuke stad te bezoeken.

Lange tijd ben ik op zoek geweest naar mezelf. Wie ben ik? Wat kan ik? Een zoektocht naar mezelf dus. Dit vond ik best pittig, omdat je veel keuzes moet maken als je ouder wordt. Ik ben dankbaar dat er zoveel mogelijk is in Nederland, maar hierdoor krijg ik juist keuzestress…
Zo wilde ik graag een creatieve opleiding doen. Mijn ouders hadden al snel gezegd dat dit geen optie was, vanwege de kleine kans op een baan zodra ik afgestudeerd zou zijn. Het voelde alsof ik zelf geen keuze mocht en kon maken. Mijn ouders wilden het beste voor mij. Ik had graag meer zelf willen kiezen of juist met mijn ouders willen praten en sparren tijdens het proces waarin ik een keuze wilde maken voor iets.

Soms kunnen je ouders of vrienden ook van je verwachten dat je een bepaald schoolniveau of een bepaalde studie gaat doen of zelfs een hobby kiest die zij leuk vinden. Ik heb soms het idee gehad dat anderen bepaalden wat ik ging doen. Dit kwam ook omdat ik helemaal niet wist wát ik kon en wilde doen.
Best lastig he? Op dit moment ben ik blij met wat ik mag doen en weet ik wat ik kan. Ook weet ik dat ik het altijd moeilijk zal vinden om keuzes te maken. Eigenlijk ben ik dan bang om het verkeerde te kiezen.

Ik ben en blijf iemand die snel geïnteresseerd is in van alles en hiervan snel enthousiast kan worden. Zo weet ik ook dat ik mijn baan nu leuk en interessant vind, maar dat ik gerust ook over een tijdje een andere baan misschien leuker vind en beter vind passen.

Nu probeer ik altijd weer met mijn hart en daarna met mijn hoofd te kiezen! Ik probeer vaker naar mijn hart en gevoel te luisteren om zo te blijven ontdekken wie ik ben en wat ik kan.