Esther

Sportief, eerlijk, geduldig en houdt van avontuur 

Mijn tienerjaren heb ik soms best moeilijk gevonden. Ik weet nog dat ik het lastig vond om over mijn gevoelens te praten. Ik voelde me vaak niet veilig genoeg om te uiten wat ik dacht en voelde. Door mijn onzekerheid was ik veel op de achtergrond en om mijn onzekerheid te compenseren, deed ik hard mijn best om goede cijfers te halen. Door cijfers te vergelijken met anderen kon ik zien of ik beter was in sommige dingen. Ik was erg goed in mezelf aanpassen. Ik wilde mensen pleasen en mensen vooral niet tot last zijn. Toch voelde ik wel aan dat ik gelukkiger zou zijn als ik meer mezelf was.  

Na de middelbare school besloot ik een jaar naar de Verenigde Staten te gaan. Zo was ik helemaal weg uit mijn omgeving, kon ik mezelf beter leren kennen en voelde ik me vrijer om mezelf te zijn. In de VS werd ik veel meer opgemerkt. Ik kroop uit mijn schulp. Ze hoorden aan mijn accent dat ik niet Amerikaans was en ze vonden het heel interessant dat ik uit een ander land kwam. Daar kreeg ik zelfvertrouwen van. Ook leerde ik meer plezier te hebben. In Nederland had ik altijd mijn leven heel vol gepland, maar in de VS had ik de tijd om spontane dingen met vrienden te doen en dat deed me erg goed.  

Mijn studententijd daarna was ook erg belangrijk voor me. Ik leerde meer te praten over wat ik dacht en voelde. Ik kreeg fijne vrienden waar ik me veilig bij voelde. Zo kregen dingen die ik nooit had uitgesproken een plekje. Ik werd steeds wat vrijer, meer mezelf en kwam erachter dat ik dan nog steeds gewaardeerd werd. Ik word niet alleen aardig gevonden als ik me aanpas, maar ook als ik echt mezelf ben.

Praten over gevoelens kan ik nu steeds beter. Het is zo fijn om te kunnen delen wat er in je om gaat. Het kost moed om kwetsbaar te zijn, maar het is het waard. Onzeker ben ik een stuk minder. Ik weet dat ik goed en mooi genoeg ben zoals ik ben. 
Ik zou graag een veilige plek voor anderen willen zijn, gewoon zonder oordeel luisteren naar wat iemand bezighoudt. En die bevestiging geven die iedereen nodig heeft, dat je goed genoeg bent en mooi gemaakt bent. Ik geloof dat iedereen het waard is om naar geluisterd te worden en om een plek te hebben waar je jezelf kunt zijn.