Fenne

Een doorzetter, super georganiseerd, af en toe hangry en concertverslaafd.

Tijdens mijn jeugd heb ik in een klein dorpje in België gewoond. Mijn ouders zijn hier als gezin naar toe gegaan, maar hebben daar besloten om uit elkaar te gaan. Mama verlangde hierna weer erg naar Nederland en besloot terug te gaan. Mijn zusje en ik zijn met haar meegegaan. Ook wij misten de Nederlandse cultuur en onze familie heel erg.

Toen ik terugkwam, kwam ik terecht in de tweede klas van de middelbare school. Dit vond ik spannend, maar ook super leuk tegelijkertijd. Vriendinnen maken lukte me niet direct. De meiden uit mijn klas waren met hele andere dingen bezig als ik. Hierin vond ik geen aansluiting. Het was mijn moeder die met het geniale idee kwam dat ik ook gewoon met jongens kon chillen. Vanaf die dag bestaat mijn vriendengroep uit meerdere jongens en twee meiden.

De middelbare school verliep vlotjes. Ik moest er hard voor werken, maar heb mijn havo netjes afgesloten. Hierna brak mij de keuzestress uit. Ik was er heilig van overtuigd dat ik basisschool juf wou worden, maar na een dagje meelopen bleek dit toch anders. Daarna wou ik docent muziek worden. Na een jaar vooropleiding mocht ik dan eindelijk de echte opleiding doen. Binnen drie weken heb ik toen ongeveer zes paniekaanvallen gehad. Ik kwam huilend thuis, kon geen woord meer uitbrengen en voelde me hopeloos. De druk van de opleiding was mij te hoog, ik had het gevoel dat ik meer moest presteren dan ik kon. In overleg met mijn studiebegeleider heb ik dan ook besloten te stoppen met de opleiding. Momenteel studeer ik Social Work aan de Hogeschool Utrecht. Dit gaat mij gelukkig een heel stuk beter af. Nog steeds ben ik stressgevoelig, maar weet ik ondertussen hoe ik hier mee om moet gaan.

Ik ben me ervan bewust dat ik het heb getroffen met het aantal powervrouwen om mij heen. Ik noem deze ook wel mijn olifanten. Vrouwelijke olifanten nemen vanuit hun instinct de zorg van de jonge olifanten over als deze hier behoefte aan hebben. Ze staan sterk met hun poten op de grond en helpen elkaar ten alle tijden. Ik hoop dat ik dit in de toekomst mogelijk ook voor jou kan betekenen.