Francien

Enthousiast, avontuurlijk, altijd in voor nieuwe dingen, gezelligheid en koffie

Heb jij ook wel eens de gedachte dat mensen om je heen het beter voor elkaar hebben? Dat jezelf niet zo heel bijzonder bent? Dit heeft mij altijd veel onrust gegeven.

Ik focuste me altijd op hoe mooi en leuk het leven van een ander was. Ik had vaak de gedachte dat anderen beter waren in bepaalde dingen of er mooier uitzagen. Ik ben nergens ├ęcht goed in en als iemand vraagt wat voor hobby’s ik heb, kan ik hier nooit goed antwoord op geven. Vooral toen ik de opleiding schoonheidsspecialist deed vond ik dit erg lastig. Hier waren zoveel mooie meiden. Dit maakte mij erg onzeker. Ik wilde ook graag ergens goed in zijn. Ik werd ook ergens goed in. Ik werd goed in weinig eten. Het gaf mij een goed gevoel als ik weinig at. Eindelijk was ik ook ergens ├ęcht goed in. Uiteindelijk heeft dit er ook niet voor gezorgd dat ik echt tevreden was met mezelf, want het kon altijd beter.

Nu ik een aantal jaar ouder ben heb ik hier gelukkig minder last van. Ik probeer me meer te focussen op de goede kwaliteiten die ik heb. Ik heb misschien nog steeds geen echte hobby, maar ik kan wel goed naar mensen luisteren en zorgen voor gezelligheid! Nu probeer ik het juist te benoemen als ik iemand er mooi uit vindt zien of iemand ergens goed in is. Dit uitspreken doet mij dan al heel goed! Ik probeer altijd de dingen te doen die goed bij mij passen en waar ik plezier in heb. Dit leer ik eigenlijk nog steeds elke dag!

Er zijn een aantal dingen die mij hebben geholpen: Ik had een aantal mensen waar ik echt mezelf mocht zijn. Hier maakte ik mij niet druk of ik wel goed genoeg was. Hier was ik altijd welkom voor een theetje en voelde ik mij thuis. Daarnaast heb ik het avontuur opgezocht. Ik ben alleen op reis gegaan. Er was niemand die mij kende en dus ook niet mijn achtergrond. Aan nieuwe mensen mocht ik vertellen wie ik was! Ik vind het ook heel leuk om nieuwe mensen te ontmoeten, want iedereen is zo anders en iedereen heeft een ander verhaal te vertellen!

Het lijkt mij super leuk om jou te ontmoeten en jouw verhaal te horen!