Jamielee

Hey! Ik ben Jamielee, 24 jaar en ik kom uit de Achterhoek. Sinds bijna een jaar woon ik in Utrecht en ik heb het zeker naar mijn zin. Ik ben dol op reizen; ik vind stedentripjes heel leuk, maar vooral langere reizen laten mij hart sneller kloppen. Vorig jaar stond in het teken van mijn reis door de Balkan en daarvoor heb ik langere tijd in Vietnam gewoond. Ondertussen ben ik alweer aan het dagdromen van mijn volgende reis. Als ik naast mijn tripjes nog tijd over heb dan lees ik graag een boek, vind ik het fijn om te hardlopen, te koken en het ook vooral op te eten, creatief bezig te zijn en met mijn vriendinnen te zijn.  Waar je mij ’s nachts voor wakker kunt maken? Friet met mayo en ketchup!

Tijdens het reizen heb ik ook een andere passie van mij gevonden: culturele verschillen en vrouwenrechten. Ik ben op veel plekken geweest waar veel dingen niet zo goed geregeld zijn als in Nederland en het onrecht tegen vrouwen was een van de dingen waar ik iets aan wil doen. Ook in mijn eigen omgeving hebben veel vrouwen dit onrecht zelf ondervonden. Hier ben ik veel mee bezig en hier wil ik mij ook graag voor inzetten. Daarnaast ben ik ook ontzettend fan van de feministische podcast “Damn Honey”.

Ik heb langere tijd medicatie geslikt waardoor ik gedurende die periode geen ‘gevoelens’ meer voelde. Nadat ik gestopt ben met de medicatie heb ik het gevoel dat ik iemand anders haar gevoelens heb teruggekregen, gevoelens waar ik dus helemaal niets van snap. Ik ben daarom ook vaak zoekende naar de betekenis van de verschillende emoties die ik ervaar en wat voor mij ontzettend helpt om deze emoties toch betekenis en een plek te geven is met mijn vriendinnen praten. Hebben zij dit gevoel vaker gehad? Hoe kan ik hier het best mee omgaan? Hierover praten en ervaringen delen helpt mij enorm met het herontdekken van mijn gevoelens maar daarnaast ook met het uitzoeken van de invloeden die gebeurtenissen in het verleden op mij hebben gehad. Dingen delen kost tijd en het is niet altijd even makkelijk, maar achteraf zul je zien dat het zo veel helpt!