Lotte

Enthousiast, blij, dierenliefhebber, tennisser en gevoelig

Ik ben nu een gelukkige jonge vrouw van 21 jaar, maar toen ik ongeveer 15 jaar was voelde geluk erg ver weg. Ik heb erg lieve ouders die tijdens mijn middelbareschooltijd vaak zeiden dat ze van mij hielden. Dit zijn woorden die je graag wilt horen als een tiener, maar toch voelde deze woorden aan als leegte. Wat betekenen woorden als je geen daden ziet? Ze zeiden dat ze van me hielden, maar ze waren vooral bezig met mijn zus die depressief was in mijn middelbare schoolperiode.

Door de vele ruzies thuis tussen mijn moeder en zus probeerde ik zo min mogelijk thuis te zijn en ging ik ‘chillen’ met vriendinnen en jongens. Opzoek naar de aandacht van anderen, omdat ik die thuis niet kreeg voor mijn gevoel. In die periode voelde ik mij eenzaam. Ik wilde er namelijk niet over praten met vriendinnen, omdat ik dacht dat ik mij aanstelde. Hierdoor bleef ik zelf met al mijn gedachten en gevoelens zitten. Dit had als gevolg dat ik me ongelukkig ging voelen.

De dagen waren minder leuk en kleurrijk dan voorheen. De grapjes die vriendinnen maakte begon ik steeds minder grappig te vinden. Mijn te blije uitstraling en lach begon over te gaan in een nep masker die ik telkens op zette, zodat niemand zou ontdekken hoe ik mij echt voelde. Ik miste in die periode iemand die naar mij omkeek en mijn verdriet en eenzaamheid zag. Iemand die mijn situatie begreep en naar mij wilde luisteren.

Ben jij ook opzoek naar zo’n persoon? Ik wil die persoon graag voor jou zijn! Nu geniet ik enorm van de tijd samen met mijn gezin en ervaar ik ook dat mijn ouders van mij houden. Het was een heftige periode, maar door uiteindelijk toch te praten met een vriendin en naar therapeuten te gaan geniet ik nu weer van het leven. Ik woon momenteel dan ook heel gelukkig in Utrecht met drie lieve vriendinnen. Mijn dagelijks leven wordt gevuld door mijn studie Social Work, stage in de GGZ en Jeugdzorg, afspreken met vrienden en tennissen.