Sanne

Dwars en eigenzinnig. Groot koffieliefhebber, speelt graag bordspellen en videogames. Dol op vrienden, muziek luisteren en film kijken.

Soms lijkt het leven alleen maar tegen te zitten. Heb je eindelijk die moeilijke periode er op zitten, staat de volgende tegenslag weer klaar. Het is dan makkelijk te vergeten dat er veel mooie en goede momenten zitten tussen alle tegenslagen. Als jonger zusje van een broer met problemen, en een kind van gescheiden ouders, werden er vanaf mijn puberteit veel uitdagingen voor mijn voeten gegooid. Ik was dan ook altijd weg van huis om met mijn vrienden plezier te hebben. Zo lang ik niet thuis was, had ik altijd lol.

Dat veranderde toen ik voor mijn studie verhuisde en ver weg was van mijn familie en voor het eerst op eigen benen stond. Opeens kwamen alle herinneringen naar boven, en wist ik niet meer wat normaal was. Was mijn familie normaal? En als dit niet normaal was, hoe “erg” was dit dan? Honderden vragen speelden er in mijn hoofd, en een depressie volgde. Niet de eerste, niet de laatste. Met hulp leerde ik steeds meer mijn jeugd en familiesituatie een plekje te geven. Maar nog steeds schieten deze vragen, of geleerde lessen nog wel eens door mijn hoofd.

Gelukkig heb ik door al deze zware periodes mijzelf steeds beter leren kennen. Ik ben steeds meer mijn eigen kompas gaan volgen. Dit maakt mij soms een beetje dwars en eigenzinnig, maar het blijkt dat er mensen zijn die jou hier alleen maar voor waarderen. Ik heb tegenwoordig vrienden die aanvoelen als mijn familie, die er door dik en dun zijn. Zij zijn er voor mij, en met mij. En met hen beleef ik de mooiste momenten en prijs ik mij gelukkig. Het kan!