Tessa

Positief, flexibel, hou van fotograferen, dansen, mensen om mij heen en sushi.

Ken je dat gevoel? Het gevoel dat je nergens echt tussen past. Vanaf de middelbare school kreeg ik het gevoel dat ik mijzelf moest bewijzen, maar dat ik daardoor eigenlijk nooit mezelf kon zijn. Ik wilde graag zijn zoals anderen waren en paste me vaak aan. Dit deed ik omdat ik onzeker was over mezelf. Ik vond mijzelf niet goed genoeg en kon slecht alleen zijn. Ik kreeg door de jaren heen steeds meer het gevoel dat ik hierdoor geleefd werd en mij nergens echt thuis voelde.

Een half jaar geleden ben ik gaan kijken wie ik nou ben en wat ik zelf wil bereiken in het leven. Ik ben gaan kijken wat mijn talenten en dromen zijn. Ik wilde graag leren om alleen te zijn en mijn onzekerheid verminderen. Ik heb hier hulp bij gekregen van een goede vriend. Hij heeft mij laten zien dat niet iedereen je leuk hoeft te vinden, zolang je jezelf en de dingen die je doet maar leuk vindt.

Door voor mijzelf te kiezen, mijn eigen vrienden te kiezen en minder te luisteren naar wat anderen van mij vinden ben ik een stuk gelukkiger geworden. Ik leef nu het leven waar ik blij van wordt, ik ben weer gaan dansen, ik ben gaan fotograferen en ik heb leuke mensen om mij heen verzameld. Ik pak alle dingen aan die ik leuk vindt en zeg nee wanneer iets mij niet aanspreekt. Naar mate je voelt dat je jezelf ergens kan zijn en hier gelukkig mee bent, maken de meningen van anderen je ook minder uit.