Tirza

Ik woon in Mijdrecht en studeer aan de Hogeschool van Amsterdam. In mijn vrije tijd maak ik graag schilderijen of kijk ik Netflix. Dansen is ook één van mijn grote hobby’s. Daarnaast vind ik theater erg leuk. Zo heb ik op de middelbare school een paar keer meegedaan aan de musicals. 

Mijn kindertijd was altijd heel fijn. Ik heb zelfs drie jaar in Israël gewoond omdat mijn ouders daar gingen werken. Ik vond het erg leuk om daar te wonen en de cultuur te leren kennen.

Op de middelbare school had ik eerst een leuke klas op vmbo-t niveau, maar dat was eigenlijk te makkelijk voor mij. In mijn derde jaar ben ik havo gaan doen. Maar in die klas heerste een hele vervelende sfeer en er werd veel gepest. Ik ging om met de mensen die veel gepest werden en als ik er wat van zei dan werd ik gepest. Er werd ook veel geroddeld en veel leugens verspreid. Dit maakte mij erg onzeker over wie ik was en wie ik wilde zijn. Ik had wel veel vrienden, maar ik had altijd het gevoel dat deze vrienden mij niet zo leuk vonden. Ik heb me daardoor heel erg alleen gevoeld. Op een gegeven moment gingen mijn vrienden veel aan de drank en drugs. Zij kregen weer andere vrienden waarbij ik me niet op mijn gemak voelde. Ik wilde niet meedoen en dus groeiden wij steeds meer uit elkaar. Ik kreeg toen een relatie met mijn vriend en hij heeft me samen met mijn familie erg geholpen om mijn zelfverzekerdheid terug te vinden.

Toen ik wegging van de middelbare school nam ik bewust afstand van die mensen, daardoor viel er een grote last van mijn schouders. Ik heb toen een half jaar in Australië gewoond. Daar kon ik lekker opnieuw beginnen. Ik kon toen echt mezelf zijn en nu heb ik vrienden over de hele wereld. Nu studeer ik al twee jaar, wat ik enorm leuk vind en waar ik ook nieuwe, betere vrienden heb gevonden. Zij accepteren mij volledig voor wie ik ben. Ook is het echt zichtbaar dat ze graag met mij om gaan.

Soms zit je niet lekker in je vel en ben je niet blij met de situatie waarin jij zit, maar er is altijd licht aan het einde van de tunnel. Met hulp van anderen kun je uit de put klimmen. Ik ben benieuwd naar jouw situatie en jouw verhaal. Als je meer over mij wilt weten mag je me alles vragen, maar ik luister ook graag naar jou.