Zoals JIJ

Dit maatjesproject is in 2019 gestart in Utrecht en inmiddels ook actief in Veenendaal. We weten vanuit onze eigen jeugd dat je best wel ingewikkelde keuzes en situaties tegen kunt komen als tiener. Het kan dan super fijn zijn om terecht te kunnen bij iemand die naar je verhaal wil luisteren en er voor je is. Een soort grote zus met net wat meer levenservaring. Bij Zoals JIJ kun je een maatje vinden die jou een luisterend oor biedt en waarmee je ook leuke dingen kunt doen.  

 

Op zoek naar een maatje?
Ben jij een jongere in de leeftijd van 14-21 jaar en op zoek naar een maatje? Je bent van harte welkom bij Zoals JIJ!

Het werkt als volgt:  
  1. Ga naar de pagina van jouw stad.
  2. Lees de verhalen van verschillende vrouwen uit jouw woonplaats. Is er een verhaal dat je aanspreekt?
  3. Kies een maatje. Je kunt een maatje kiezen die een verhaal heeft dat lijkt op dat van jou of kies bijvoorbeeld voor iemand met dezelfde hobby.
  4. Kom in contact. Je kunt op twee manieren in contact komen met het maatje; je kunt eerst even chatten of direct een afspraak maken om elkaar te ontmoeten. Wat jij wilt!
  5. Is er een klik? Na de eerste ontmoeting neemt het Zoals JIJ team contact met je op om te vragen of er een klik is. Als er een klik is kun je contact blijven houden, zodat je altijd iemand hebt waar je op terug kan vallen, die luistert naar jouw verhaal en je helpt om het beste in jezelf naar boven te halen.

Het maatjestraject duurt in principe een jaar. Maar als jij eerder wilt stoppen, of misschien langer door wilt gaan kunnen we daar altijd over praten! 😉

Kijk voor meer informatie en de beschikbare maatjes op websites:

 

Maatje worden?

Ons maatjesproject kan niet bestaan zonder ons enthousiaste team met vrijwilligers.  Om nog meer jongeren te kunnen helpen zijn we altijd op zoek naar nieuwe maatjes. Lijkt jou dat wat? Kijk op één van de websites via bovenstaande buttons voor meer informatie en meld je aan.